Ágyas meggy pálinkánk alapanyagát az újfehértói mezőgazdasági kutatóintézetben kinemesített Újfehértói fürtös meggy fajta adja, melyből almáskertünk kerületén kb. 600 db fa található. Az ideális feltételek mellett nevelt fáink kitűnő minőségben kínálják bordópiros, kemény húsú, lédús, édes-savas gyümölcseiket, melyből könnyed, üde és ízletes meggy pálinkánkat főzetjük. A cefrét mindig jelentős magtartalommal készítjük, így a kész, 50%-os párlatban a magokból származó marcipános-mandulás íz- és illatösszetevők a gyümölcsjegyekkel egyesülve tökéletesen harmonizálnak. Végső formáját és izgalmasan sötét, pirosas-bordós színét a legalább 6 hónapig tartó, aszalt meggyágyon való érlelés során nyeri el. Illata az érett fürtös meggyre emlékeztet, erőteljes marcipános és mandulás édességgel, némi citrusossággal. Szájban édesen gyümölcsös, amely harmonikusan elegyedik a magoktól kapott zamattal. Utóízében a marcipánosság és fanyarság csap össze, mely hosszan lecsengő élménnyel szolgál. Ízletes és kerek pálinka.