A tótvázsonyi Zsár Tamás kádármester műhelyében elkészült az első, kifejezetten pálinka érlelésére szánt hordónk. Az 50 literes tölgyfa hordó speciális díszítést is kapott -mégis csak ez az első igazi pálinkáshordónk-: a család címerét faragtattuk rá, hátha szerencsét hoz. Kell is majd Fortuna támogatása ahhoz, hogy sikeres legyen a hordó bevetése, hiszen egyáltalán nincs még tapasztalatunk az érleléssel kapcsolatban. A pálinkák hordós érlelése igencsak bonyolult, összetett folyamat, rengeteg összetevő együttes hatását kell figyelembe venni, és visszafelé is könnyen elsülhet a dolog, azaz akár ronthat is a pálinka minőségén. Legalábbis ezt írja a szakirodalom :). De ha ügyesek leszünk és az elején egy kis szerencsénk is lesz, akkor olyan íz- és illatanyagokkal, csillogó arany színnel fogja gazdagítani ez a hordó a benne érlelt Árpiát, hogy az csak csuda. Az eredményekről majd beszámolunk!