Pirulnak és nőnek a Gála fajták a kertben, de kell még nekik körülbelül két hét, esetleg egy kicsivel több is. Az augusztus 20-ai hétvégi eső nagyon sokat jelentett, és reméljük jön még csapadék a napokban is. A csengeri Bokor Almáskert intenzív művelési rendszerű, folyamatosan öntözött, magas technológiai színvonalon gondozott ültetvény, ezért az ismert negatív hatások és baljós előrejelzések ellenére kielégítő mennyiségű és jó minőségű termésnek nézünk elébe. Várjuk a kedves vevők mihamarabbi jelentkezését a +36-70-371-6305-ös telefonszámunkon és egyéb elérhetőségeinken.

Gála alma hamarosan raktáron, várjuk vásárlóink jelentkezését! Gála alma hamarosan raktáron, várjuk vásárlóink jelentkezését!

Édesanyám, Bokor Lászlóné Pásztor Anna több évtizedes kiemelkedő oktatói és pedagógiai munkájáért, az általános iskolai matematika és fizika oktatásában, a tehetségápolásban/versenyeztetésben végzett lelkiismeretes és eredményes tevékenységéért, valamint a diákok matematikai és fizikai gondolkodásának formálásában végzett odaadó munkásságáért Csenger Város Önkormányzatától "Csenger Szolgálatáért" kitüntetést, az Emberi Erőforrások Minisztériumától pedig "Pedagógus Szolgálati Emlékérmet" kapott. Köszönet mindazoknak, akik támogatták pályafutását!

Bokor Lászlóné Pásztor Anna átveszi a Csenger Szolgálatáért kitüntetést - 2022.08.20 (fotó: Kákos Dávid)Bokor Lászlóné Pásztor Anna átveszi a Csenger Szolgálatáért kitüntetést - 2022.08.20 (fotó: Kákos Dávid)Bokor Lászlóné Pásztor Anna átveszi a Csenger Szolgálatáért kitüntetést - 2022.08.20 (fotó: Bokor Boldizsár)

A csengeri Bokor Almáskert hűtőházában még bőven van eladó alma, így továbbra is várjuk kedves vevőink jelentkezését a +36-70-371-6305-ös telefonszámunkon és egyéb elérhetőségeinken. Aktuális raktárkészletünk a Red JonaprinceIdared és Golden Reinders fajtákból tartalmaz még jókora mennyiséget, így a nagyobb tételek iránt érdeklődőket is ki tudjuk szolgálni.

Red Jonaprince, Idared és Golden még raktáron: alma eladó! Red Jonaprince, Idared és Golden még raktáron: alma eladó!

Augusztus eleji állapotok szerint elégedettek lehetünk: az Idared és a Red Jonaprince is szépen fejlődik. A hatékony növényvédelem és az aszály során folyamatosan végzett öntözés eredménye ez, de nem dőlhetünk hátra, hiszen még messzebb van az almaszedés. A Jonaprince szeptember vége felé, az Idared október első heteiben fog várhatóan beérni. Az országban a tavalyi terméshez képest egyharmadával kevesebb alma várható, és a mennyiség a csengeri Bokor Almáskertben is némileg kevesebbnek ígérkezik az előző évinél. Éppen ezért az előrendeléseket, az eladó termelői almára vonatkozó vételi szándékot a lehető leghamarabb várjuk potenciális vásárlóinktól. Keressenek bátran +36-70-371-6305-ös telefonszámunkon és egyéb elérhetőségeinken!  

Idared alma érési állapota augusztus elején (Csengeri Bokor Almáskert, 2022)Red Jonaprince alma érési állapota augusztus elején (Csengeri Bokor Almáskert, 2022)Red Jonaprince alma érési állapota augusztus elején (Csengeri Bokor Almáskert, 2022)

Ma (2021. október 1-én) kiugrottunk a kertbe, hogy megnézzük a Red Jonaprince állapotát, mustráljunk kicsit a fák között és szedjünk pár ládával otthonra. Gyönyörű az alma, húsa kemény és roppanó, cukor-sav aránya kiváló, kinézete igen-igen dekoratív. A csapat készen áll: ha minden jól megy, akkor holnap teljes létszámmal neki is kezdünk a betakarításnak, és kirakjuk a táblát: Red Jonaprice Alma Eladó!

Mustra esőben: kezdjük a Red Jonaprince szedését Mustra esőben: kezdjük a Red Jonaprince szedését

Az országszerte tapasztalható aszályos idő sajnos a csengeri Bokor Almáskertet sem kerüli el, de az intenzív gyümölcsösben szerencsére jól működik az öntözés. Ez persze többletköltséggel jár és plusz feladatot jelent, de az alma legalább szépen nő, a fák egészségesek, a termés gyarapodik. A Golden és Gála fajták aktuális érési állapotáról lőttünk pár képet: fentről lefelé a sorrend Golden, Golden, Gála, Gála. Hamarosan indul az almaszedés! Az eladó almára és raktárkészletünkre vonatkozó megrendeléseiket, előzetes kérdéseiket a +36-70-371-6305-ös telefonszámunkon és egyéb elérhetőségeinken várjuk. Hívjanak bátran!

A Golden almánk aktuális érési állapota - Golden alma hamarosan eladó!A Golden almánk aktuális érési állapota - Golden alma hamarosan eladó!A Gála almánk aktuális érési állapota - Gála alma hamarosan eladó!A Gála almánk aktuális érési állapota - Gála alma hamarosan eladó!

Korábbi csengeri díjai és neves állami kitüntetése mellé újabb rangos elismerést kapott id. Bokor László: a szakképzés területén elért kiemelkedően eredményes pedagógusi, iskolateremtői munkájáért, nyugdíjba vonulásának apropóján Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a váci Piarista Kilátó Központban tartott díjátadó ünnepségen, melyet 2021. augusztus 26-án rendezett meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Szívből gratulálunk, most már jöhetnek a hosszú, unokákkal, családdal töltött nyugdíjas évek, és mellé persze az almáskert vezetése, nehogy véletlenül unatkozni kelljen :). Köszönet mindazoknak, akik támogatták pályafutását!

Bokor László Lajos a laudációját hallgatja a Piarista Kilátó Központban tartott díjátadó ünnepségen - 2021.08.26Bokor László Lajos a laudációját hallgatja a Piarista Kilátó Központban tartott díjátadó ünnepségen - 2021.08.26Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, méltatja a díjazottakat - 2021.08.26