header

Pálinkafőzés egy kis kóstolással

2011. április 18. hétfő, 21:06

Mielőtt a már javában tartó tavaszi almáskerti munkálatokról írnánk, még gyorsan visszapillantunk a tél egyik legjobb feladatára, nevezetesen a cefre kifőzésére.

A szeszmérő premier plánban Vajon miért pont ez az oldal ilyen agyonhasznált? :)

Idén is Erdei Andrásnál főzettük le a nedűt, ám ezúttal nem csak Józsi és jómagam küzdöttünk a cefre átszivattyúzásával, hanem Jack és Robesz is sokat segített. A Golden és Jonagold cefre magában, a Gála pedig Arlettel és némi Idareddel vegyítve került a főzőüstbe. A végeredmény jelenleg üvegballonokban pihen, húsvétkor ránézünk a dologra, és komoly teszteknek vetjük majd alá az új Árpia pálinkákat. :)

Ennyi muslinca nem tévedhet Kóstolásra fel!

A főzéssel járó feladatok mellett szórakozásra is volt idő: a főzőmester tárlatvezetést tartott, bevezetett bennünket néhány titkos pálinkafőzési praktikába, és még pálinkakóstolásra is volt módunk. Finomítás alatt álló, éppen akkor csordogáló friss körtepálinkával és érlelt szilvapálinkával koccintottunk. A szilva hozta a korrekt EA minőséget, ám a körtepálinka igazi meglepetés volt: extrém frissessége ellenére is kiváló gyümölcsösséggel bírt, és persze még karcolt picit, de ez egyáltalán nem volt domináns. Pár hét pihentetés után újrakóstoljuk!


Hozzászólások  

 
0 #11 admin 2011-04-26 11:35
Idézet - Rokony:
Nos, itt az idő a beszámolóra:
A fent említett pálinka egyszerűen zseniális :) Az íze még kicsit karcos, de óriási potenciál van benne.
A többi tegnap kóstolt pálinkából már eléggé komoly potenciált ki is használtunk :D Jóvót, na!


Jön majd pár kép a húsvéti pálinkakóstolós buliról, úgyhogy stay tuned! :)
Idézet
 
 
+2 #10 Rokony 2011-04-25 14:17
Közkívánatra, egy rendkívül praktikus honlap:
http://www.igyakemaeste.eu/
Idézet
 
 
+2 #9 Rokony 2011-04-25 07:41
Nos, itt az idő a beszámolóra:
A fent említett pálinka egyszerűen zseniális :) Az íze még kicsit karcos, de óriási potenciál van benne.
A többi tegnap kóstolt pálinkából már eléggé komoly potenciált ki is használtunk :D Jóvót, na!
Idézet
 
 
+2 #8 Rokony 2011-04-24 16:34
Nnnna, már csak pár perc, és indulok a kóstolással egybekötött családi szeretetbe :D Utána beszámolok :)
Idézet
 
 
+2 #7 admin 2011-04-21 22:29
Idézet - jack:
Friss EA körte, fargósatyi, gyümölcsgőzben párolódás...minden valamirevaló pálinkadzsánki megirigyelné.


Ójesz, Jack is benézett végre egy kis csengeri szeretet-hájpolásra. Micsoda véletlen :)
Idézet
 
 
+3 #6 jack 2011-04-21 18:12
Friss EA körte, fargósatyi, gyümölcsgőzben párolódás...minden valamirevaló pálinkadzsánki megirigyelné.
Idézet
 
 
+2 #5 admin 2011-04-21 08:59
Idézet - Rokony:
Már napok óta a húsvéti kóstolóra csurog a nyálam :) (végre nem én fogok vezetni :D) Valami azt súgja, nem lesz csalódás :)


Jazám, bekóstoljuk a Jonagoldot ahogy kell! :)
Idézet
 
 
+2 #4 Rokony 2011-04-21 08:43
Már napok óta a húsvéti kóstolóra csurog a nyálam :) (végre nem én fogok vezetni :D) Valami azt súgja, nem lesz csalódás :)
Idézet
 
 
+1 #3 admin 2011-04-21 06:42
Idézet - Robesz:
Termeszetesen a legujabb disznovagos divat szerint van oltozve mindenki


A képet a Vogue engedélyével publikáltuk. Jogtulajdonos: Vogue House, Hanover Square London W1S 1JU
Idézet
 
 
+3 #2 Robesz 2011-04-20 17:18
Termeszetesen a legujabb disznovagos divat szerint van oltozve mindenki
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Blogarchívum


Powered by mod LCA

Legfrissebb hozzászólások

  • Kedves Géza! Köszönjük, várju... részletek...
    17.08.29 11:29
    írta: Bokor László
  • Kedves László! Olvastam az ela... részletek...
    17.08.28 18:16
    írta: T. Géza
  • ;) részletek...
    15.10.22 19:43
    írta: admin
  • Kedves egészségére! :) részletek...
    15.10.22 19:40
    írta: admin
  • Lacikám ,Én ettem egy almát,na... részletek...
    15.10.13 17:30
    írta: Beke Józsefné

Webkettő

Kertblog

Partnereink


     Farkas Tanya Vízibázis: Kemping, Kikötő, Vályi Csaba csónakház

     Vízitúrák Csengerből - szamostura.hu