header

Disznóvágás 2011

2011. április 12. kedd, 06:44

Hosszú téli álmunkból felébredve először a 2011-es családi disznóvágás rövid képes beszámolójával jelentkezünk.

Egy jó kupica Árpia befigyel a sikeres szúrás után! Nagy a sürgés-forgás a perzselésnél

Vidéken még mindig sok háznál vágnak disznót (nincs is annál jobb, mikor tudod, hogy milyen húst eszel), nálunk pedig mindig is nagy hagyománya volt a disznóöléseknek. Bár már több, mint 10 éve nem tartunk állatot, a vágást és a vele járó családi dínom-dánom hepajkodást sosem hagyjuk ki, évente egyszer legalább kerítünk rá alkalmat. Ahogy már régóta, idén is Janikától vettük a szép jószágot, aki háznál, hagyományos módszerekkel hizlalja a vágnivalót.

Készülnek a kolbászkák Lazítás a nap végéhez közeledve

A sikeres szúrás (és egyéb munkafolyamatok befejezésének) ünneplésére természetesen házi pálinka szolgált. Jolánka nénénk aranysárga szilvájával kezdtünk, fogyott egy kis Erdei András-féle körte, majd rátértünk a hazaira, hiszen Árpia almapálinka nélkül nem pálinkázás a pálinkázás :). Böllér Bandi szakértelmének, valamint Robesz és Jack lelkesedésének hála az iddogálás ellenére is gyorsan végeztünk, kora délutánra már szinte csak a pakolás és mosogatás maradt. De jó lesz majd az almáskertben szalonnázni!


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Blogarchívum


Powered by mod LCA

Legfrissebb hozzászólások

  • Kedves Géza! Köszönjük, várju... részletek...
    17.08.29 11:29
    írta: Bokor László
  • Kedves László! Olvastam az ela... részletek...
    17.08.28 18:16
    írta: T. Géza
  • ;) részletek...
    15.10.22 19:43
    írta: admin
  • Kedves egészségére! :) részletek...
    15.10.22 19:40
    írta: admin
  • Lacikám ,Én ettem egy almát,na... részletek...
    15.10.13 17:30
    írta: Beke Józsefné

Webkettő

Kertblog

Partnereink


     Farkas Tanya Vízibázis: Kemping, Kikötő, Vályi Csaba csónakház

     Vízitúrák Csengerből - szamostura.hu