header

Ha tél, akkor pálinkafőzés!

2010. január 14. csütörtök, 21:25

Mindig is a tél volt a pálinkafőzés szezonja. A parasztember nyártól folyamatosan dolgozott - betakarítás és egyebek látástól mikulásig - így a pálinkafőzést mindig csak tolta és tologatta, aztán már jócskán belefutott a decemberbe is, mikor végre nekidurálhatta magát és hozzáláthatott az éltető nedű készítésének. A tél tehát hagyományosan a pálinkafőzés ideje, és bár napjainkban már augusztustól májusig tart a főzési időszak, mi azért hűek maradtunk a hagyományokhoz

Meghoztuk a Golden cefrét! Erdei András főzőmester már várt minket

Golden Reinders fajtából készített, szépen kierjedt cefrénket - ahogy már több éve rendszeresen - idén is a szamosangyalosi Erdei András bérfőzési és kereskedelmi főzési szeszfőzdéjébe vittük, töretlenül bízva főzőmesterünk szaktudásában és gyakorlatában.

A kisüsti pálinkafőzde főzőüstje és finomítóüstje A hűtő és az epruvetta

A kisüsti technológiával működő pálinkafőzde főző-finomító üstjei desztillálják ki az alkoholt és az alkohollal távozó illékony illat- és ízkomponenseket a gyümölcscefréből. Az almáskertünkben termesztett minőségi gyümölcsalapanyagból általunk készített cefre tehát a hagyományos kisüsti módszer és András szakértő kezei által válik párlattá, majd a pihentetés és érlelés után Árpiává.

Saválló acél tartályok a pálinka tárolására András saját pálinkát is készít és árusít

András azonban nem csak bérfőzéssel foglalkozik: nemrég beindította a kereskedelmi főzési üzletágat is, azaz saját márkanév alatt saját pálinkát is készít és forgalmaz. Szatmárban túrázva érdemes hát ellátogatni Szamosangyalosba, ahol az Erdei pálinkafőzdében a kitikkadt kiránduló biztosan kap egy kupicányi szatmári szomjoltót kóstolóba. ;-)


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Blogarchívum


Powered by mod LCA

Legfrissebb hozzászólások

 • Order Now Levaquin Lebact Purc... részletek...
  18.04.17 11:06
  írta: Lesnona
 • isotretinoin 10mg skin health ... részletek...
  18.04.15 11:57
  írta: Lesnona
 • Kedves Géza! Köszönjük, várju... részletek...
  17.08.29 11:29
  írta: Bokor László
 • Kedves László! Olvastam az ela... részletek...
  17.08.28 18:16
  írta: T. Géza
 • ;) részletek...
  15.10.22 19:43
  írta: admin

Webkettő

Kertblog

Partnereink


     Farkas Tanya Vízibázis: Kemping, Kikötő, Vályi Csaba csónakház

     Vízitúrák Csengerből - szamostura.hu