Az Arlet (más néven Swiss Gourmet) almafajta Bernard Krapf nemesítése. A kutató a svájci Wädenswil városban található Swiss Federal Research Station nevű kutatóállomáson végzett kísérletei során keresztezte a Golden Delicious és az Idared fajtákat, majd 1989-ben szabadalmaztatta is az eredményül kapott, igen ígéretes magnövényt. Az Arlet gyümölcse középnagy-nagy (170-200g), gömbölyű formája enyhén nyújtott, bordázott. Héjának alapszíne sárga/zöldes-sárga, fedőszíne fénylő piros, csíkos hatással. A termés csészéje rozsdás, szára hosszú és vékony. Húsa krémszínű, lédús, és roppanó. Íze jellegzetesen összetett: a kellemes savanyúság és a magas cukortartalom enyhe fanyar beütéssel együtt eredményez összhangot; zamatos, igazi modern, ínyenc alma. Szedési ideje szeptember elejére-közepére esik. Fontos a szüretelés megfelelő időzítése, mert hajlamos a túlérésre és a hullásra. Hűtőtárolóban február végéig eltárolható. Az Arlet fája közepes növekedésű, tűzelhalásra rezisztens, rendszeresen és bőven terem.