Bokor Almáskert - Minőségi alma közvetlenül a termelőtől! Bokor Almáskert - Minőségi alma közvetlenül a termelőtől!
  • Kezdőlap
  • Magunkról
    • Bemutatkozunk
    • Családunk eredete
    • Bokor Árpád
      • Gyermekkor
      • Katonaélet
      • A háború után
      • '56 és '70
      • A család
    • Családfakutatás
    • Városunk: Csenger
      • Csenger lakosságának eredetéről
      • CsengerMálnák
        • CsengerMálna 1.
        • CsengerMálna 2.
        • CsengerMálna 3.
        • CsengerMálna 4.
        • CsengerMálna 5.
        • Volt egyszer egy pálya
      • Almatermesztési hagyományok Csengerben
  • Az almáskert
    • Műszaki háttér
    • Géppark
    • Meggyfák az almáskertben
    • Raktárkészlet - Eladó alma
  • Almafajtáink
    • Red Jonaprince
    • Gala
    • Idared
    • Golden Reinders
    • Mutsu (Crispin)
    • Jonagold Novajo
    • Redspur Delicious
    • Arlet (Swiss Gourmet)
  • Pálinkánk: az Árpia
    • Gála alma pálinka
    • Érlelt Gála alma pálinka
    • Golden alma pálinka
    • Ágyas Golden alma pálinka
    • Érlelt Golden alma pálinka
    • Jonagold alma pálinka
    • Ágyas Jonagold alma pálinka
    • Ágyas meggy pálinka
  • Kertblog
    • Hírek, újdonságok
    • Fényképes
    • Videós
    • Almaszedős
    • Kertimunkás
    • Pálinkás
  • Kapcsolat

Arlet (Swiss Gourmet)

Arlet (Swiss Gourmet)Az Arlet (más néven Swiss Gourmet) almafajta Bernard Krapf nemesítése. A kutató a svájci Wädenswil városban található Swiss Federal Research Station nevű kutatóállomáson végzett kísérletei során keresztezte a Golden Delicious és az Idared fajtákat, majd 1989-ben szabadalmaztatta is az eredményül kapott, igen ígéretes magnövényt. Az Arlet gyümölcse középnagy-nagy (170-200g),  gömbölyű formája enyhén nyújtott, bordázott. Héjának alapszíne sárga/zöldes-sárga, fedőszíne fénylő piros, csíkos hatással. A termés csészéje rozsdás, szára hosszú és vékony. Húsa krémszínű, lédús, és roppanó. Íze jellegzetesen összetett: a kellemes savanyúság és a magas cukortartalom enyhe fanyar beütéssel együtt eredményez összhangot;  zamatos, igazi  modern, ínyenc alma. Szedési ideje szeptember elejére-közepére esik. Fontos a szüretelés megfelelő időzítése, mert hajlamos a túlérésre és a hullásra. Hűtőtárolóban február végéig eltárolható. Az Arlet fája közepes növekedésű, tűzelhalásra rezisztens, rendszeresen és bőven terem.

Bokor Almáskert családi gazdaság - Minőségi alma, közvetlenül a termelőtől!

Előrendelés, vásárlás és az eladó almával kapcsolatos aktuális információk: +36-70-371-6305

Copyright © 2009 szatmarialma.hu | Kapcsolat | Szerzői jogok

Joomla Template by ThemeXpert